به گزارش خبرنگار مهر، با اتمام پخش مجموعه "آخرین روزهای زمستان" مراسم تقدیر از عوامل آن روز گذشته دوشنبه 20 آذر با حضور عزت الله ضرغامی، سرلشگر باقری برادر شهید حسن باقری، سردار فتح اله جعفری رییس بنیاد شهید حسن باقری، سردار اسدی و هنرمندان این مجموعه مستند برگزار شد.
در ابتدای این مراسم مهدی فرجی مدیر شبکه یک با ارائه گزارشی از روند تولید این مجموعه مستند گفت: بنابر گفته دارابی قرار بود شبکه یک سایت برنامههای حماسه و دفاع سیما باشد که اکنون با تولید و پخش مجموعههای متنوع این حوزه از جمله مستند زندگی شهید باقری شبکه یک به این مهم دست یافته است.
وی مستند "آخرین روزهای زمستان" را گونه سوم مستند پس از گونههای روایت فتح گونه و مصاحبهای که خود دارای مخاطبان زیادی بود، دانست و اظهار کرد: این اثر مستندی بازسازی متکی بر فیلمنامه است. همچنین فیلم مرهون ریسکپذیری بالای تیم سازنده مبتنی بر پژوهش، همکاری ارگانهای مختلفی چون سپاه و مؤسسه حسن باقری و به ویژه خانواده شهید که نقش به سزایی در تولید این اثر ماندگار داشتند، است.
بازپخش مستند شهید باقری از اول تا دهم بهمن
فرجی اعلام کرد: تکرار این مستند به مناسبت سالگرد شهادت شهید باقری از اول تا دهم بهمن هر شب از شبکه یک پخش خواهد شد. ضمن اینکه از هفته آینده مجموعه پنج قسمتی "خاطراتی برای تمام فصول" درباره مجروحان شیمیایی جنگ جمعهها ساعت 20 از شبکه یک پخش میشود.
در ادامه علی دارابی، معاون سیما نیز با ارائه گزارشی از روند تولید آثار دفاع مقدسی تلویزیون از سال 83 و ریاست ضرغامی بر سازمان گفت: از سال 83 تاکنون 1200 تلهفیلم در حوزه دفاع مقدس تولید کردهایم. 20 سریال نیز به طور ویژه با موضوع دفاع مقدس ساخته شده است. همچنین 309 عنوان برنامه که به ابعاد مختلف حماسه و دفاع مقدس و اشاعه فرهنگ دفاع پرداخته، تولید شده است.
وی خاطرنشان کرد: از سال 92 تا سال 94 نیز 22 سریال طراحی شده است که بیش از 10 سریال جزو سریالهای الف ویژه در ارتباط با معرفی سرداران شهید است.
ساخت زندگی دیگر شهدا
معاون سیما در ادامه با بیان اینکه امثال شهید باقریها بسیار داشتهایم، خاطرنشان کرد: در برنامههای بعدی سیما به ترتیب به این شهدا خواهیم پرداخت.
پس از این حبیب الله والی نژاد مدیر گروه حماسه و دفاع شبکه یک و تهیه کننده مستند "آخرین روزهای زمستان" ضمن تشکر از صبر و اعتماد فرجی به تیم سازنده گفت: سال 87 طرح اولیه کار را با محمد حسین مهدویان طرح کردیم و چهار سال سخت را در مسیر تحقیق و تولید این اثر طی کردیم. نکتهای که در تولید مجموعههای اینچنینی وجود دارد این است که اگر تحقیق هر کاری را خوب ببینیم و پیش تولید مفصلی منظور کنیم موفقیت بیشتری نصیبمان میشود.
وی از تمام ارگانهایی که در تولید این اثر حمایت و مشارکت داشتند قدردانی کرد.
سردار محمد جعفر اسدی هم در مراسم روز گذشته گفت: رسالت صدا و سیما در انتقال فرهنگ دفاع مقدس همچون رسالت امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در تداوم ارزشهای عاشوراست.
این فرمانده دوران دفاع مقدس، در مراسم تقدیر از دستاندرکاران مستند "آخرین روزهای زمستان" دفاع مقدس را تداوم جریان عاشورا و در راستای مبارزه حق و باطل برشمرد و گفت: انتقال فرهنگ متعالی جبهه و دفاع مقدس کاری زینبگونه است.
وی با قدردانی از دستاندرکاران این مستند گفت: به عنوان سربازی کوچک و همرزم شهیدان گرانقدر دفاع مقدس از رییس سازمان صدا و سیما و تکتک کسانی که در خلق این اثر جاوید نقش داشتهاند صمیمانه تقدیر و تشکر میکنم.
سردار جعفر اسدی با بیان اینکه کاری که امروز رسانه ملی در انتقال فرهنگ متعالی دفاع مقدس به نسل جدید میکند از سنخ فعالیت سردارانی است که گنجینه عاشورا را نسل به نسل و سینهبهسینه به مخاطبان امروز منتقل کردهاند، مستند "آخرین روزهای زمستان" را اثری نو، توأم با خلاقیت دانست و تداوم این نوع کارها را نشانی از توجه ویژه رسانه ملی به دفاع مقدس و ارزشهای آن برشمرد.
دریافت پیام روشن "آخرین روزهای زمستان" توسط نسل جوان
در ادامه سرلشگر باقری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح هم اظهار کرد: با تلاش تحسینانگیز صداوسیما پیام روشن آخرین روزهای زمستان را نسل جوان به خوبی دریافت کردند.
او در مراسم تقدیر از دستاندرکاران مستند "آخرین روزهای زمستان" گفت: پیام روشنی این اثر ارزنده برای مخاطبان و به ویژه نسل جوان این بود که دفاع مقدس ما و سرداران پرورش یافته در فرهنگ آن افسانه نیستند.
برادر شهید حسن باقری با ابلاغ مراتب تشکر و قدردانی خانواده این شهید و همرزمان و فرماندهان و یادگار هشت سال دفاع مقدس به رییس سازمان صدا و سیما دستاندرکاران این مجموعه مستند داستانی، "آخرین روزهای زمستان" را اثر ارزشمند در حوزه دفاع مقدس ذکر کرد که پذیرش آن را ناشی از پشتوانه تحقیقی مناسب در کنار اخلاص دستاندرکاران آن دانست.
وی با اشاره به اینکه در 30 سال پس از شهادت این شهید برنامههای گوناگونی در خصوص وی تولید شده است، افزود: تفاوت این برنامه با سایر آثار تولید شده توجه ویژه سازندگان به واقعیات زندگی شهید باقری قبل و بعد از ورود ایشان به دفاع مقدس است.
سردار باقری با اشاره به اینکه دفاع کشور ما در مقابل دشمنان همچنان ادامه دارد و وظیفه رسانه ملی را در انتقال ارزشها به نسل جوان بسیار خطیر توصیف کرد و گفت: امثال ما بازماندگان از دوران دفاع مقدس نیز موظف هستیم و افتخار میکنیم که در این کار همراه و همکار صداوسیما باشیم.
فکر نمیکردم خالق این اثر شوم
همچنین محمد حسن مهدویان نویسنده، تدوینگر و کارگردان این مستند با اشاره به روند تولید این اثر گفت: هنگامی که در روایت فتح درباره شهدا کار میکردیم در عجب بودم که چرا کار درستی درخور شهید باقری انجام نشده است؟ ولی هیچگاه فکر نمیکردم خودم خالق این اثر شوم. وقتی قرار شد این کار بعد از سی سال از شهادت ایشان ساخته شود گفتیم باید کاری اساسی شود.
وی با اشاره به ویژگیهای این مستند تصریح کرد: پایان نامه من در حوزه درام مستند بود و این روش را راهی برای روایت جنگ پس از این سالها دانستم. در حالی که همه جای دنیا مستندهای زندگی نامهای برای معرفی قهرمانان هر کشور با جدیت و صرف هزینه تولید میشود، تولید بیوگرافی در کشور ما ضعیف است.
قهرمانهایمان را برای افتخار جوانان تصویر نکردیم
مهدویان تصریح کرد: تصویر قهرمانهای ما مثل تختی یا احمد متوسلیان در ذهن همه هست ولی مردم چیز بیشتری نمیدانند. به دلیل اینکه ما قهرمانهایمان را تصویر نکردیم تا جوانهای ما به آنها افتخار کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: کار ما در مقابل شهید باقری بازی کودکانه بود. با این حال ما زندگی قهرمانی را ترسیم کردیم به گونهای واقعی و باورپذیر، تا مردم بدانند در این شهر روزی قهرمانی زندگی کرده و بزرگ شده و توجه ما به جزئیات دوران زندگی او واقعی بودن کار را دوچندان کرد.
وی در پایان سخنانش افزود: من نگران خدشه دار شدن قهرمانی این فرماندهان در نمایش بخشهایی از زندگی ایشان نبودم. چرا که حذف کردن یا غلو بر گوشهای از زندگی قهرمانان شک سازنده در قهرمانی آنهاست. باید بدانیم قهرمانان ما در گذر از نگرانیها و اتخاذ تصمیمهای حساس قهرمان شدهاند.
زندگی آرمانی یک فرمانده بزرگ باورپذیر شد
سید عزت اله ضرغامی رییس رسانه ملی نیز با اشاره به قابل تقدیر بودن خلوص سازندگان این اثر در طول دوران ساخت آن، گفت: مستند "آخرین روزهای زمستان" با گذر از خط قرمزهای غیرواقعی و احترام به شعور مخاطب و پرهیز از هرگونه تصنع و اغراق، زندگی آرمانی یک فرمانده بزرگ را باورپذیر و دستیافتنی کرده است و این مساله برای نسل جوان امروز بسیار مهم است.
وی در این نشست تصریح کرد: این مجموعه از مستندهای فاخر و ماندگار رسانه ملی با موضوع دفاع مقدس است که با محوریت زندگی و شخصیت سردار بزرگ سپاه، شهید حسن باقری، دلاوریها و خاطرات ارزشمند هشت سال حماسه مقاومت تاریخساز رزمندگان اسلام را به تصویر میکشد.
ضرغامی با بیان ویژگیهای منحصر به فرد این مستند گفت: این مجموعه به لحاظ بصری از قاب کلاسیک یک اثر مستند فراتر رفته و با نوآوری تحسینبرانگیز و استفاده همزمان از ظرفیتهای دو قالب نمایش و مستند اثری جذاب تأثیرگذاری را ارائه کرده است.
وی دو مجموعه "شوق پرواز" و "آخرین روزهای زمستان" را ادای دین هنرمندان و برنامهسازان رسانه ملی به فرماندهان بزرگ ارتش و سپاه دانست و از دستاندرکاران ساخت این آثار ماندگار تشکر کرد.
رییس رسانه ملی با تمجید از سرلشگر محمد باقری وی را از افتخارات کشور و جانشین شایستهای برای برادر بزرگوار خود قلمداد کرد و با تقدیر از سردار اسدی از وی به عنوان فرماندهای شجاع و فداکار یاد کرد و خاطرات او را از جمله بهترین منابع برای تولید برنامه در حوزه دفاع مقدس دانست.
امیر بنان مجری طرح، مهدی زمین پرداز بازیگر نقش شهید باقری، مجتبی شفیعی بازیگر نقش شهید متوسلیان، ابراهیم امینی بازیگر نقش محسن رضایی و بازیگردان، هادی بهروز فیلمبردار، حمید خرایی فر موسیقی، نوروزی مدیر تولید، حسین جمشیدی گوهری طراح گرافیک و تیتراژ و محمدرضا شجاعی طراح صحنه از دیگر حاضران این مراسم بودند.
نظر شما